Μέτρα και πολιτικές για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης από την Νέα Δημοκρατία

Στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος επέλεξε η Νέα Δημοκρατια να παρουσιάσει το σχέδιο της για την ηλεκτροκίνηση. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει εδώ και χρόνια η πολιτεία και μείναμε πίσω στην εξέλιξη.

Μπορούμε να θεωρήσουμε και συμβολική την επιλογή του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος καθώς η αγάπη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολιτισμός. 

Στον μεγαλύτερο βαθμό κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την ηλεκτροκίνηση ακούσαμε πραγματικά αυτά που θέλαμε και αρμόζουν σε ένα ανεπτυγμένο κράτος. 25 μέτρα και πολιτικές ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στην ευρωζώνη και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε για να πετύχουμε τους στόχους μείωσης εκπομπών ρύπων μέχρι το 2021.

Φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για τον σταδιακό εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων, κίνητρα για τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, ειδικές θέσεις πάρκινγκ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σχετικά με τις υποδομές που είναι από τα μεγαλύτερα αγκάθια στην χώρα μας και λειτουργούν ανασταλτικά στην αύξηση των πωλήσεων των καθαρών αυτοκινήτων. Αντί να υπάρχουν 20.000 σημεία φόρτισης έχουμε μόνο 60 και αυτό δημιουργεί επιπλέον προβλήματα και αγχος στους οδηγούς αυτών των οχημάτων. Η Νέα Δημοκρατία εστίασε στους τροπους που θα αναπτυχθεί αυτό το δίκτυο αλλά και να είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση στις νέες πολυκατοικίες ένας ανα δέκα θέσεις πάρκινγκ.

Οι ομιλητές, ο τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος κύριος Κώστας Σκρέκας μίλησε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου που ανεπτυξε τις θέσεις του προγράμματος, ήταν εξαιρετικοί με άρτιες τεκμηριωμένες τοποθετήσεις.

Σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση με περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και πεδίων εφαρμογής, το σίγουρο είναι πως θα ανοίξει πολλές νέες θέσεις εργασίας με γνώμωνα την πράσινη ανάπτυξη, αλλά θα διαφωνήσω ότι η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητες να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουν οι κυβερνήσεις φέρνοντας τις κατάλληλες επενδύσεις, παλαιότερα υπήρχε παραγωγή αυτοκινήτων και λεωφορείων, το 2014 προ ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ένα βήμα η Τεσλα για να αγοράσει και να εγκατασταθεί στο πρώην εργοστάσιο της Βιαμάξ στο Περιστέρι, η Fiat – Chrysler επίσης την ίδια περίοδο έφτασε και αυτή ένα βήμα από την δημιουργία μονάδα παραγωγής ηλιακών αυτοκινήτων στην Θεσσαλονίκη, η οποία συμμετέχει στο προγραμμα του ΑΠΘ για τα ευέλικτα φωτοβολταϊκά χρηματοδοτώντας την έρευνα για την εφαρμογή της ηλιακής ενέργειας στην αυτοκίνηση. 

Το προγραμμα δεν αναφέρθηκε στα ηλεκτρικά οχήματα μέσω κυψελών υδρογόνου, το υδρογόνο είναι το μέλλον, σταθμοί ανεφοδιασμού θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και νέο πεδίο εφαρμογής επιχειρηματικότητας, είναι κρίμα να προσπαθούμε να αναπτυχθούμε στην σωστή κατεύθυνση και να μείνουμε τεχνολογικά πάλι πίσω. 

Στα οικονομικά κίνητρα θα μπορούσε να προωθηθεί η λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκίνητου (Renting) μέσω της οποίας θα εκπίπτει το καθαρό μίσθωμα στο 100% και αυτό να ισχύσει και για ιδιώτες ώστε να τονωθεί η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δεδομένου πως η κρίση είναι ανασταλτικός παράγοντας στην αγορά νέου αυτοκινήτου για τον Έλληνα.

Στο τέλος με μια σύντομη τοποθέτηση του, ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως γνωρίζει καλά το θέμα και τις τάσεις της τεχνολογίας εντυπωσιάζοντας το κοινό με την αναφορά του στα αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την αγορά, το αυτοκίνητο θα συνεχίσει ακόμα και αυτόνομο να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο γιατί οποία μορφή και αν έχει, αυτοκίνητο σημαίνει ΠΑΘΟΣ! 

Το πρόγραμμα αυτό κινείται προς την σωστή κατεύθυνση σε μια Ελλάδα που μαραζώνει, αν και δεν είναι τέλειο, δείχνει πως υπάρχει όρεξη και διάθεση για βελτίωση. Σήμερα ήταν ένα πρώτο δείγμα για το πως η χώρα σταδιακά θα προχωρήσει στην ανάπτυξη.