Τελευταία ενημέρωση:

O Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος βρίσκεται την ίδια στιγμή, «με το χέρι στο κουμπί» και για το μεγάλο project αναβάθμισης και «μεταμόρφωσης» του εμβληματικού Hilton.  H «έξοδος» της Dogus από την Home Holdings αντιμετωπίστηκε ομαλά με την απόκτηση του 49% από τον σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου, τον όμιλο Olayan.

Έτσι η κατάσταση τώρα θεωρείται «ώριμη» ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια. Mε το εναρκτήριο «λάκτισμα» να αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.  H επένδυση υπολογίζεται σε τουλάχιστον 50 εκ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί σε ορίζοντα διετίας και χωρίς να επηρεάσει τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

Στόχος είναι η επανατοποθέτηση του Hilton στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας ένα μοναδικό προορισμό πόλης.

Tο σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία δύο «ζωνών». Tα υφιστάμενα 506 δωμάτια και σουίτες θα μετατραπούν αφενός σε 126 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, αφετέρου σε 239 υψηλών προδιαγραφών δωμάτια, ενώ θα προστεθούν μια σειρά από νέες υποδομές και υπηρεσίες, όπως εμπορικοί χώροι, ιδιωτικό club, νέοι χώροι συνεδριακών εκδηλώσεων, κέντρο υγείας και ευεξίας (με γυμναστήριο, spa και πισίνα), καθώς και εστιατόρια διακεκριμένων brands. Tο Hilton θα χωριστεί ουσιαστικά σε δύο «τμήματα», με το ένα να λειτουργεί ως luxury πεντάστερο hotel και το δεύτερο να περιλαμβάνει πολυτελείς κατοικίες που θα πωληθούν ή θα εκμισθωθούν για μακρύ χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 10 ετών.

Tο μεγάλο ατού είναι ότι οι κατοικίες θα λειτουργούν αυτόνομα από το ξενοδοχείο, αλλά θα απολαμβάνουν όλες τις παροχές και τις υπηρεσίες του.

Mε βάση το θεσμικό πλαίσιο, αυτή η «ζώνη» πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης μπορεί να καλύπτει έως το 50% της συνολικής επιφάνειας. Έτσι, ουσιαστικά, το μισό περίπου «νέο Hilton» θα απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους ή και επενδυτές του real estate. Στα πλάνα υπάρχει και η αξιοποίηση του αδόμητου υπολοίπου 9.000 τ.μ.