Το «ΤP» ενημέρωσε για την συνεργασία μεταξύ της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Engie και της FCA. H Εngie Ηellas σήμερα επιβεβαιώνει την είδηση με το παρακάτω δελτίο τύπου.

Η ENGIE υπογράφει συμφωνητικό με την FiatChrysler Automobiles (FCA) για νέες λύσεις ηλεκτροκίνησης, προκειμένου να υποστηρίξει τη διανομή υβριδικών plugin μοντέλων και ηλεκτρικών οχημάτων της FCA.
H ENGIE θα παρέχει καινοτόμες λύσεις ηλεκτροκίνησης στον Όμιλο FCA και τους πελάτες του. Επίσης, θα συνεισφέρει στην εκπαίδευση και στις δραστηριότητες ηλεκτροδότησης του δικτύου αντιπροσώπων της FCA σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.
Αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη στρατηγική του Ομίλου ENGIE, που τον καθιστά ηγέτη στη μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές άνθρακα με πρωτοποριακές λύσεις κινητικότητας.

Η ENGIE υπογράφει συμφωνητικό με τη FiatChrysler Automobiles (FCA) για νέες λύσεις ηλεκτροκίνησης σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.Ο Όμιλος θα παρέχει καινοτόμες λύσεις φόρτισης για το δίκτυο αντιπροσώπων και τους πελάτες, οι οποίες θα είναι κατάλληλες για τα νέα μοντέλα -υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά– που έχει πρόσφατα ανακοινώσει η FCA.

Η ENGIE θα προσφέρει την εξειδίκευσή της απευθείας, αλλά και μέσω των θυγατρικών της ENGIE Eps (Electro Power Systems), μίαπρωτοπόρος της τεχνολογίας σε λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, και EVBox, ένας παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η ENGIE Eps συνεργάζεται με την FCA από το 2016 πάνω σε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων και για την έξυπνη φόρτιση όταν το όχημα είναι σταθμευμένο και συνδεδεμένο στο δίκτυο. Η φιλοδοξία μας είναι να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της πράσινης κινητικότητας, μέσα από τη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας για τους πελάτες με ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπρόσθετα, η EVBox θα προμηθεύει την FCA με σταθμούς φόρτισης για το δίκτυο αντιπροσώπων και τους πελάτες της, και θα κατασκευάσει την ειδική πλατφόρμα που χρειάζεται η FCA, προκειμένου  να διαχειρίζεται το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο φόρτισης που έχει στην πλειοψηφία ευρωπαϊκών χωρών.

H ENGIE θα υποστηρίζει την FCA με την καινοτόμα τεχνολογία και τεχνογνωσία της, αναλαμβάνοντας την πλήρη εγκατάσταση και συντήρηση των σταθμών φόρτισης για την FCA και για 2.800 περίπου αντιπροσώπους της. Οι τελικοί χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους σημείο φόρτισης στο σπίτι τους (wallbox), ενώ σε κοινόχρηστους χώρους η ENGIEκαι η FCA θα αναπτύξουν μία εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για εύκολο εντοπισμό, κράτηση, χρήση και πληρωμή. Επιπλέον, η ENGIE θα παρέχει το λογισμικό και την υποδομή για τη διαχείριση του αναπτυσσόμενου δικτύου φόρτισης της FCA, επιτρέποντας έτσι στην FCA να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες που εκφράζουν ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση.

Η συνεργασία αυτή θα εμπλέκει δραστηριότητες της FCA σε Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία και Ην. Βασίλειο.

Η Isabelle Kocher, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ENGIE, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία, η οποία συμβαδίζει απόλυτα με τη στρατηγική μας να γίνουμε ηγέτης στη μετάβαση στις μηδενικές εκπομπές άνθρακα, καθιστά την ENGIE βασικό συνεργάτη για την FCA στην Ευρώπη και είναι μόνο η αρχή μίας μακράς διαρκείας συνεργασίας. Θα υποστηρίξουμε το δίκτυο αντιπροσώπων και τους τελικούς πελάτες της FCA, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη διαχείριση της μετάβασής τους στην ηλεκτροκίνηση, με στόχο να παρέχουμε μία εξαιρετική εμπειρία χρήστη. Πέρα όμως από αυτό, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να αναπτύξουμε νέες λύσεις που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη χρήση και τη διαχείριση της βιώσιμης κινητικότητας.»

H ENGIE, κατέχοντας ηγετική θέση ως πάροχος λύσεων πράσινης κινητικότητας, αναπτύσσει μία σειρά εξειδικευμένων προσφορών για τις ανάγκες των πελατών, όπως οι συμβουλευτικές υπηρεσίες αστικού σχεδιασμού, οι λύσεις δημόσιας συγκοινωνίας (ηλεκτροδότηση, εγκατάσταση συστημάτων σήμανσης), λύσεις που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο και υδρογόνο) και οι ψηφιακές πλατφόρμες που στοχεύουν στη βελτίωση της ροής κυκλοφορίας. Αυτή η συνεργασία με την FCA επιβεβαιώνει τον πρωτοποριακό ρόλο της ENGIE ως ηγέτης στη μετάβαση προς τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα, συμβάλλοντας στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για καινοτόμα και καθαρότερη κινητικότητα στις πόλεις και τις χώρες.

Για την ENGIE Hellas: Στην Ελλάδα η ENGIE δραστηριοποιείται στο χώρο των Ενεργειακών Υπηρεσιών, της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facility Management & Τεχνική Συντήρηση), της Ηλεκτροκίνησης και σε λύσεις IoT οι οποίες συνδέονται με την Ενεργειακή Διαχείριση και το Facility Management. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική του Ομίλου για μετάβαση προς μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Κύκλος εργασιών το 2018: 17,3 εκ. ευρώ

Για τον Όμιλο ENGIE: Ο Όμιλός μας αποτελεί παγκόσμια αναφορά στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και στις υπηρεσίες. Ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή, η φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσουμε τον παγκόσμιο ηγέτη στη μετάβαση των πελατών μας -και ιδίως των επιχειρήσεων και των τοπικών αρχών- σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Στηριζόμαστε στις κύριες δραστηριότητές μας (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αέριο, υπηρεσίες), ώστε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές λύσεις «as a service«. Με τους 160.000 εργαζομένους μας, καθώς και με τους πελάτες και συνεργάτες μας, είμαστε μία κοινότητα δεσμευμένη για την επίτευξη του στόχου μας και την εκπλήρωση της φιλοδοξίας μας.

Κύκλος εργασιών το 2018: 60.6 δις ευρώ. Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στα χρηματιστήρια Παρισίων και Βρυξελλών (ENGI), και εκπροσωπείται στους κύριους χρηματοοικονομικούς δείκτες (CAC 40, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe) και στους μη χρηματοοικονομικούς δείκτες (DJSI World, DJSI Europe and Euronext Vigeo Eiris – World 120, Eurozone 120, Europe 120, France 20, CAC 40 Governance).