Μιλώντας στο ONE Channel, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, εκθέτει την περιφέρεια Αττικής για την ετοιμότητα και την αντίδραση της.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα για την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Λαγονήσι, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, στην εκπομπή One Line Weekend. «Αυτή τη στιγμή όλα είναι καλά» τόνισε, προσθέτοντας πως στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά υπήρχε άμεσος κίνδυνος να κατευθυνθεί σε κατοικημένη περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, έδωσε εντολή να προληπτικά να εκκενωθούν περίπου δέκα σπίτια, ωστόσο ευτυχώς οι φλόγες δεν έφτασαν μέχρι εκεί. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση που υπήρξε όταν ξέσπασε η φωτιά, σημειώνοντας πως κοντά στο σημείο βρισκόταν ένας από τους επτά κινητούς πυροσβεστικούς σταθμούς που έχει ο Δήμος για την καλοκαιρινή περίοδο. «Πάρα πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και έφτασε στο σημείο πρώτο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε πάρα πολύ γρήγορα τις Αρχές με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας την ίδια ώρα την Περιφέρεια Αττικής για την απουσία της.

«Η Περιφέρεια Αττικής ήταν παντελώς απούσα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Σαρωνικού, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε ούτε επικοινωνία ούτε κάποιο υδροφόρο όχημα της Περιφέρειας να σπεύσει στο σημείο.