Τελευταία ενημέρωση:

Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε στις 15:21 σήμερα, σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική, ενώ σύμφωνα με πιο πρόσφατη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η εικόνα δύο ώρες αργότερα είναι βελτιωμένη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 101 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στη Ραφήνα μετέβη εκτάκτως ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να συντονίσει επιτόπου τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι πρώτες εικόνες από την περιοχή

4444-35.jpg

– Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λ. Μαραθώνος

 

Δείτε βίντεο από τη Ραφήνα


Το μυαλό όλων πάει στον εμπρησμό όμως κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε. Καλό είναι λοιπόν να περιμένουμε κι αφού πρώτα σβήσει η φωτιά και απομακρυνθεί ο κίνδυνος τότε να βγουν συμπεράσματα…

Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 15:27, ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτσιζα, του δήμου Μαραθώνα.

Στο δεύτερο αυτό μέτωπο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, έχει δοθεί εντολή να διακοπεί η κυκλοφορία, στη συμβολή των οδών Λ. Μαραθώνος και Λ. Φλέμινγκ.