Το ελαφρύ μεσαίο κεντρομήχανο Coupe μπορεί να επιστρέψει το 2024 για να συμπληρώσει το χάσμα στο line-up των σπορ αυτοκινήτων της Toyota.

* Συμφωνα με πληροφορίες του Car & Driver το MR2, το ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο, που εκπροσωπούσε την Toyota τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και του 2000, μπορεί να επιστρέψει.

* Είναι πιθανό ότι το νέο MR2 θα κάνει τη μετάβαση είτε σε ένα καθαρά ηλεκτρικό μοντέλο είτε σε ένα υβριδικό, δεδομένης της στροφής της Toyota προς την ηλεκτροκίνηση.

* Βέβαια, το ολοκαίνουργιο MR2 είναι ακόμα αρκετά μακριά. Αναμένουμε ότι θα φτάσει το 2024 με μια τιμή εκκίνησης κάπου περίπου $ 45.000.

Το Toyota MR2 θα μπορούσε να επιστρέψει ως ένα ελαφρύ, ευκίνητο σπορ αυτοκίνητο – πιθανότατα με ένα καθαρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η Toyota πούλησε τρεις γενιές MR2 στις ΗΠΑ από το 1985 έως το 2005. Ο Akio Toyoda μίλησε για την επιθυμία του για τα «τρία αδέλφια» να αναπαράγουν τον θρίαμβο των σπορ αυτοκινήτων της μάρκας από τη δεκαετία του ’80. Έχουμε ένα νέο Supra, το GT 86 στέκεται αντί για το Celica, και αυτό αφήνει ένα άνοιγμα στο ρόστερ: το MR2.

Η Toyota αρχίζει να αναπτύσσει καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα. Και τα δύο τρέχοντα σπορ αυτοκίνητα της εταιρείας έχουν συνεργαστεί με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες – το Supra με τη BMW και το GT 86 με το Subaru – έτσι μια άλλη συμμαχία είναι δυνατή.

Είτε πρόκειται για βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, μπορούμε να προβλέψουμε με ασφάλεια ότι το MR2 θα προσπαθήσει σκληρά να διατηρήσει το ελαφρύ στυλ των προκατόχων του.