Τελευταία ενημέρωση:

Το Μιραφιόρι, το εργοστάσιο της Fiat στο Τορίνο έχει αναλάβει πάνω από 35 καινοτόμα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων 500 του 1957, και παρήγαγε πάνω από 28 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ογδόντα χρόνια ζωής.

Η σημερινή ημερομηνία για την δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής είναι συμβολική, δεδομένου πως σήμερα συμπληρώνονται τα 120 χρόνια ζωής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και η τελετή σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την έναρξη παραγωγής του νέου ηλεκτρικού 500, το οποίο θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το νέο ηλεκτρικό 500 υπόσχεται να αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία της FCA και αποτελεί μέρος του επενδυτικού σχεδίου ύψους 5 δισ. Ευρώ που προβλέπει ο όμιλος FCA για την τριετία 2019-2021. Το μικρό ηλεκτρικό, ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει μόνο μια πρώτη επένδυση, αφού, στη συνέχεια, άλλες σημαντικές καινοτομίες θα καταλήξουν ως οι υβριδικές plug-in εκδόσεις των Maserati Levante, Ghibli και Quattroporte, εκτός από τις ήδη ανακοινωθείσες επαναφορτιζόμενες παραλλαγές του Jeep Renegade και της Compass.

Η νέα γραμμή παραγωγής έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει παραγωγική δυναμικότητα 80.000 αυτοκινήτων ετησίως, αλλά εάν οι πωλήσεις υπερβαίνουν τις προσδοκίες, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποδειχθεί ακόμη πιο παραγωγική. Για την κατασκευή του νέου 500 BEV (Battery Electric Vehicle) ο όμιλος FCA έχει επενδύσει 700 εκατομμύρια και έχει εγγυηθεί 1.200 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Τορίνο το οποίο φέτος κλείνει 80 χρόνια από την ίδρυσή του. Η νέα γραμμή θα φιλοξενήσει 200 ​​ρομπότ από την Comau και όλες οι εργασίες συγκόλλησης θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες. Εκτός από τη στήριξη των εργαζομένων, για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη εργονομία, θα υπάρξουν συν-bots, μικρά ρομπότ σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στην εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών.

Με την παρουσία τοπικών και περιφερειακών αρχών και θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Δημάρχου του Τορίνο Chiara Appendino, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας του Piemonte Alberto Cirio και τον Νομάρχη του Τορίνο Claudio Palomba, ο COO της περιφέρειας EMEA της Fiat Chrysler Automobiles, Pietro Gorlier, υπενθύμισε ότι «το Mirafiori εξελίχθηκε χέρι-χέρι με την πόλη του Τορίνο, μοιράστηκε τις επιτυχίες του σαν δύσκολες στιγμές αλλά ανέκαθεν βρήκε έναν τρόπο να επανεμφανιστεί και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά εργοστάσια αυτοκινήτων». Στα ογδόντα χρόνια ζωής, το Mirafiori έχει παράγει πάνω από 28 εκατομμύρια 700.000 αυτοκίνητα.

Οι σημερινοί εορτασμοί έχουν γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Mirafiori. Η πλατφόρμα υπό κατασκευή είναι ειδική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα δει την πρώτη εφαρμογή με το 500 BEV. Σήμερα το πρώτο ρομπότ τοποθετήθηκε και μέσα στους επόμενους μήνες θα εγκατασταθούν τα υπόλοιπα.

Το ηλεκτρικό 500 αποτελεί μέρος ενός πολύ ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου το οποίο η FCA θα πραγματοποιήσει στην Ιταλία κατά την περίοδο 2019-2021. Ο Pietro Gorlier, ο Coo για την περιοχή της Emea της FCA, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ομίλου, τονίζοντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα φτάσουν 13 νέα προϊόντα μεταξύ των νέων μοντέλων και της αναβίωσης, 12 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις και δύο νέες μηχανές. Και χαιρέτισε την αρχή αυτού του νέου κεφαλαίου στο εργοστάσιο του Τορίνου: «Ξεκινάμε σήμερα να κατασκευάζουμε το αύριο του Mirafiori. Δεδομένου ότι τα 500 σηματοδότησαν την Fiat, τη δεκαετία του ’50, το νέο ηλεκτρικό 500 θα κάνει το ίδιο, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την FCA. «

«Όλα τα αυτοκίνητα που άφησε το Mirafiori – κατέληξε ο Gorlier – ήταν φουτουριστικά για την εποχή τους, επειδή πάντα είχαν κάποια πτυχή της καινοτομίας και της μοναδικότητας: το στυλ, τις διαστάσεις, και τη φιλοσοφία γύρω από την οποία αναπτύχθηκαν. Σήμερα, ο τρόπος συσχέτισης της καινοτομίας δεν αλλάζει, το νέο 500 BEV θα έχει λύσεις αιχμής σε ένα βιομηχανικό και εμπορικό πλαίσιο που είναι πολύ διαφορετικό από πριν από λίγα μόνο χρόνια. για άλλη μια φορά, ορόσημο στην ιστορία της FCA και του αυτοκινήτου».