Η επόμενη ναυαρχίδα της Jeep θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Giorgio των Alfa Romeo, Giulia και Stelvio.

Πριν ένα χρόνο, στο περιθώριο της παρουσίασης του επιχειρηματικού σχεδίου της FCA, ο Sergio Marchionne επιβεβαίωσε την ανάπτυξη της νέας γενιάς Jeep Grand Cherokee και ανακοίνωσε επισήμως πως η νέα ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας θα χρησιμοποιήσει μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio , τη βάση πάνω στην οποία η Alfa Romeo έχει αναπτύξει τα μοντέλα της νέας γενιάς, την Giulia και την Stelvio.

Το επιχειρηματικό σχέδιο Marchionne έχει υποστεί αρκετές αλλαγές από τον νέο CEO Mike Manley.  Ωστόσο, το νέο Jeep Grand Cherokee παραμένει στα σχέδια της FCA.

Η επιβεβαίωση προέρχεται από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, οι οποίες μας δείχνουν ένα πρωτότυπο, εμφανώς ακόμα σε πρώιμο στάδιο, της νέας ναυαρχίδας του αμερικανικού Brand με πωλήσεις που κυμαίνονται περίπου στις 250.000 μονάδες κάθε χρόνο μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά.

Προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς για να γίνουν λεπτομερείς υποθέσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Η Jeep χρησιμοποιεί μια «τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας Giorgio» για να αναπτύξει το νέο Jeep Grand Cherokee.

Βεβαίως, το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Ντιτρόιτ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος μιας τεράστιας επένδυσης με την οποία η FCA στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην αμερικανική «Motor City». Από το Ντιτρόιτ, το νέο Grand Cherokee θα εξαχθεί σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης.

Το τρέχον επιχειρηματικό σχέδιο της Jeep περιλαμβάνει το λανσάρισμα του νέου Jeep Grand Cherokee (με δύο σειρές καθισμάτων, η έκδοση επτά θέσεων θα έρθει αργότερα) μέχρι το 2022, έτος κατά το οποίο η Jeep θα έχει ανανεώσει την γκάμα της με αρκετά νέα μοντέλα.

Το νέο Grand Cherokee θα εξελιχθεί με βάση την πλατφόρμας Giorgio σε μια «τροποποιημένη» εκδοχή της, καθώς είναι μια πλατφόρμα με την κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά και με δυνατότητα τετρακίνησης, κάτι που αποδείχθηκε εξαιρετικό πλεονέκτημα για τις δύο Alfa Romeos και χρησιμοποιήθηκε.

Από την Giorgio θα αναπτυχθεί και το νέο Maserati D-SUV, το οποίο φθάνει πιθανότατα το 2021, και, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο της FCA, και η μελλοντική Alfa Romeo GTV, η coupé έκδοση της Giulia.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μοντέλα που θα αναπτύξει η FCA πάνω στην πλατφόρμα Giorgio θα ξέρουμε τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα αρχίσουν να φτάνουν ακόμη ακριβέστερες λεπτομέρειες τόσο για το νέο Grand Cherokee, όσο και για τα υπόλοιπα.