Την προηγούμενη εβδομάδα η πρόταση συγχώνευσης της FCA προς την Renault μονοπώλησε τις ειδήσεις στον ειδικό τύπο, παρόλο που οι διαπραγματεύσεις φαινομενικά βρίσκονταν σε καλό δρόμο με τις πληροφορίες να λένε πως η FCA καταλήγει σε διστακτική συμφωνία με το γαλλικό κράτος, ωστοσο προς έκπληξη όλων οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

Σύμφωνα με το Reuters oι Fiat Chrysler και Renault εξετάζουν τρόπους να αναβιώσουν το σχέδιο συγχώνευσης, που κατέρρευσε, και να εξασφαλίσουν την έγκριση του εταίρου της γαλλικής αυτοκινητοβομηχανίας στην συμμαχία, της ιαπωνικής Nissan. Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο «αρκετές πηγές κοντά στις δύο εταιρείες».

Η Nissan αναμένεται να καλέσει τη Renault να μειώσει αισθητά το μερίδιό της σε αυτήν, που σήμερα ανέρχεται στο 43,4%, ως αντάλλαγμα για τη στήριξη της συγχώνευσης FCA- Renault, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση των σχεδίων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το πρακτορείο σημαίνει πάντως ότι είναι κάθε άλλο παρά βέβαιο, το εάν μπορούν όντως να αναζωπυρωθούν οι διαπραγματεύσεις για ένα τόσο περίπλοκο και ευαίσθητο πολιτικά deal ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουνίου, ο πρόεδρος της FCA, Τζον Έλκαν, απέσυρε αιφνιδίως την προσφορά εξαγοράς ύψους 35 δισ. δολαρίων, μετά την απόφαση του γαλλικού δημοσίου, του μεγαλύτερου μετόχου της Renault, να μπλοκάρει την ψηφοφορία επί της πρότασης στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό που ζητούσε ουσιαστικά το Παρίσι ήταν να δοθεί περισσότερος χρόνος, ώστε να εξασφαλίσει και τη στήριξη των Ιαπώνων στη συμφωνία.

Οι  FCA και Renault επέρριψαν αποκλειστικά την ευθύνη για το ναυάγιο στη γαλλική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον πλανήτη με ετήσιες συνέργειες ύψους 8,5 δισ. ευρώ.