Η Peugeot είναι μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία στα αυτοκίνητα πόλης. Οι μεγαλύτερες εμπορικές της επιτυχίες βασίζονται στην κατηγορία Β και ιδιαίτερα τα μοντέλα 205 και 206 που λειτούργησαν και καθιέρωσαν την Peugeot στην συνείδηση του κόσμου ως την εταιρεία με τα μικρά και γρήγορα αυτοκίνητα. Aκολούθησαν τα 207 και η σημερινή γενιά του 208, το οποίο σύμφωνα με την νέα ονοματολογία της Peugeot θα παραμείνει με το ίδιο όνομα.

Ο φωτογραφικός φακός λοιπόν συνέλαβε το μουλάρι της επόμενης γενιάς του Peugeot 208 να πραγματοποιεί τις τελευταίες της δοκιμές σε ακραίες συνθήκες στην Σκανδιναβία.

Παρά το καμουφλάζ μπορούμε να διαπιστώσουμε τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες της νέας γενιάς που παραπέμπουν στα μεγαλύτερα 3008 και 508 υιοθετώντας την μοντέρνα και εντυπωσιακή γραμμή τους. Το ντεμπούτο αναμένεται τους επόμενους μήνες, αλλά η γαλλική εταιρεία δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εμπορικό λανσάρισμα του επερχόμενου μοντέλου.

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν την εικασία ότι η Peugeot φέρνει το στυλ των μεγαλύτερων μοντέλων στο μικρό της, με τους πίσω προβολείς σε στυλ τριών κάθετων ταινιών και το χαρακτηριστικό κόψιμο της ουράς παρόμοιο με εκείνο του 3008 και τα μπροστινά φώτα ημέρας Led, κοντά στην έννοια που εκφράζεται επί 508. Στο μπροστινό μέρος βλέπουμε την γνωστή επιθετική τάση της μάσκας και των αεραγωγών, το μοντέλο είναι αυτό με τις πέντε πόρτες, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και τρίθυρη έκδοση, σίγουρα ομως θα δούμε ηλεκτρική έκδοση το 2020. 

Το νέο 208 κτίσθηκε στην σπονδυλωτή πλατφόρμα CMP, την οποία η PSA έχει χρησιμοποιήσει στο DS 3 Crossback και είναι η βάση για όλα τα συμπαγή μοντέλα του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου και του επόμενου  Opel Corsa. Η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει την αύξηση της άνεσης της καμπίνας με τις ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις και την υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς Adas. Επίσης επισημαίνουμε πως σε όλες τις εκδόσεις θα χρησιμοποιούνται οι κινητήρες PureTech BlueHDi αναβαθμισμένοι για μέγιστη απόδοση, αλλά το αποκορύφωμα είναι η άφιξη της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης το 2020 με τον ίδιο κινητήρα που έχει ήδη ανακοινωθεί DS 3 Crossback E-Tense.