Στη Γερμανία έκανε την εμφάνιση του ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο μουλάρι ενός Ford crossover σε διαδικασία δοκιμών σε δημόσιους δρόμους έξω από μία από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Πιστεύεται ότι βασίζεται στο Fiesta, το οποίο είναι χτισμένο στη μονάδα Ford-Werke στην Κολωνία.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ στην μπροστινή πρόσοψη και στις πλευρικές πόρτες, την C-στήλη και το πίσω μέρος, μπορούμε να διακρίνουμε μερικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού, κυρίως με νέους προβολείς.

Έχει πολύ πιο ισορροπημένες διαστάσεις από το συμπαγές crossover EcoSport, που οδηγεί σε εικασίες ότι θα μπορούσε να σχεδιαστεί ως ένας τελικός διάδοχος αυτού του μοντέλου το οποίο βρίσκεται σε γήρανση. Επίσης μας προϊδεάζει ευχάριστα με το νέο Family Look της εταιρείας που ενδεχομένως να υιοθετηθεί από όλα τα μοντέλα της φίρμας, προδίδοντας την επόμενη σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford.

Όπως είναι φυσικό δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερα για τα μηχανικά μέρη που θα κινούν το μικρό B-SUV της Ford, εικάζεται ωστόσο πως θα είναι παρόμοια με αυτά που φοράει το Fiesta.

Το νέο μοντέλο θα βρεθεί αντιμέτωπο με έναν πολύ σκληρό ανταγωνισμό καθώς η κατηγορία των B-SUV είναι η πλέον αναπτυσσόμενη που διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της πίτας των πωλήσεων.