Μόσχα: Αυτοκίνητο Tesla εκρήγνυται μετά από σύγκρουση έχοντας ενεργοποιημένο το Autopilot (vid)

Αυτοκίνητο Tesla έχοντας σε λειτουργία τον αυτόματο πιλότο, δεν αντιλήφθηκε ως στατικό αντικείμενο το μπροστινό όχημα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του και να σημειωθούν αλλεπάληλα εκρήξεις.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που έχουν συμβεί, επαναφέροντας το ζήτημα ασφαλείας για την αυτόνομη οδήγηση και το ρίσκο που υπάρχει με την χρήση αυτής.

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στους δρόμους της Μόσχας όταν ένα αυτοκίνητο Tesla ανατινάχθηκε με τους τρεις επιβαίνοντες να έχουν υποστεί εγκαύματα και τραυματισμούς.

Ο πατέρας και τα τρία του παιδιά βγήκαν μέσα από το φλεγόμενο όχημα έπειτα από την έκρηξη και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο φέροντας βαριά εγκαύματα.

Περαστικοί οδηγοί έχουν καταγράψει το περιστατικό με τους περισσότερους να είναι σοκαρισμένοι από το θέαμα που αντίκρισαν.

Όπως έγινε γνωστό την ώρα της έκρηξης το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο ήταν στον αυτόματο πιλότο. Δεν κατάφερε, όμως, να αναγνωρίσει ένα στατικό αντικείμενο που ήταν μπροστά του, στην προκειμένη περίπτωση ένα άλλο αυτοκίνητο, έπεσε πάνω του και έγινε η έκρηξη.