Τελευταία ενημέρωση:

Ο David Obendorfer έχει γίνει γνωστός από τις εξαιρετικές σχεδιαστικές του προτάσεις με αναβιώσεις αυτοκινήτων του παρελθόντος που έγραψαν ιστορία.

BMW CS, Fiat 127, Renault 4 μερικές από τις πιο γνωστές αναβιώσεις του με σχεδιασμό πιστό στο αυθεντικό μοντέλο προσαρμοσμένο στην νέα εποχή. Μάλιστα ο Lapo Elkann, μόλις είδε το 127 ενθουσιάστηκε τόσο που προσπάθησε να πείσει τον Marchionne να το βγάλουν στην παραγωγή ως αντικαταστάτη του γερασμένου Punto. 

Φυσικά από τα σχέδια του Obendorfer δεν θα μπορούσε να λείπει η Mercedes, επιλέγοντας για αυτόν τον σκοπό το αυτοκίνητο που έβαλε την Mercedes στην νέα εποχή, χαρίζοντας της σχεδιαστική ταυτότητα με ένα εξαιρετικό Design για εκείνη την εποχή, την W114/115.

Ο Obendorfer αποδίδει έναν φόρο τιμής στους δημιουργούς της W114/115 Paul Bracq και Bruno Sacco και χωρίς να αποκλίνει από το αυθεντικό μοντέλο το φέρνει έξυπνα στην νέα εποχή διατηρώντας τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες που του έδιναν την προσωπικότητα του. 

Τα κάθετα φωτιστικά σώματα, η μάσκα από νίκελ στο μοτίβο των κλασικών Mercedes και το σήμα το οποίο στέκει όρθιο στο μπροστινό καπό. Η πλαϊνή γραμμή με νίκελ λεπτομέρειες στα παράθυρα τονίζει τον ρετρό χαρακτήρα και το πίσω μέρος την Vintage αισθητική φιλοξενεί τα πίσω φώτα, πίστα αντίγραφα της αυθεντικής. 

Στο εσωτερικό έκδηλη είναι η πολυτέλεια, δέρμα και υψηλή αισθητική εναλλάσσονται, κρατώντας το ρετρό στοιχείο στο ακαριαίο. Μέχρι και το τιμόνι έχει τον ίδιο σχεδιασμό με ένα μινιμαλιστικό κέντρο που φιλοξενεί τον αερόσακο. Έχει προσθέσει έξυπνα πίσω από το τιμόνι το Multimedia System MBUX που βλέπουμε σε όλες τις σύγχρονες Mercedes. 

Ο Obendorfer θεωρεί πως βάση για αυτό το ξεχωριστό Vintage μοντέλο θα μπορούσε να αποτελέσει η παρούσα γενιά της E Class δανείζοντας της και τα μηχανικά σύνολα. 

Της έχει δώσει το όνομα Icon E Concept θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να «τσιγκλίσει» την γερμανική εταιρεία προκειμένου η επόμενη E Class να υιοθετήσει αυτά τα ρετρό χαρακτηριστικά δημιουργώντας αναμνήσεις και συναισθήματα στους λάτρεις της W114/115, ένα αυτοκίνητο του παρελθόντος που αγαπήθηκε όσο λίγα.