FCA: Επενδύσεις 5 δις Ευρώ στην Ιταλία, έμφαση στις εταιρικές πωλήσεις και δωρεάν χειμερινός έλεγχος από την FCA Greece

Και ενώ η οικονομική ύφεση στην Ιταλία καλά κρατάει με την ιταλική κυβέρνηση να βρίσκεται σε σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε, ο μεγαλύτερος εργοδότης στην γειτονική χώρα δείχνει πως εμπιστεύεται την Ιταλία και το προσεχές διάστημα θα επενδύσει το ποσό των 5 δις Ευρώ. Ο ιταλοαμερικάνικος όμιλος εστιάζει στις εταιρικές πωλήσεις για το μέλλον, ενώ η FCA Greece ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου μέσω της Mopar για Έλληνες κατόχους Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional.

Συγκεκριμένα:

Επενδύσεις 5 δις ευρώ στην Ιταλία, συμφωνία με τα συνδικάτα

Συνάντηση μεταξύ της FCA και των συνδικάτων εργατών στο Τορίνο

  • Κατά τη συνάντηση της FCA με τα συνδικάτα εργατών στο Τορίνο, η διοίκηση του ομίλου παρουσίασε τα σχέδια που θα στηρίξουν το επιχειρηματικό πλάνο 2018-2022 της FCA.
  • Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην ηλεκτροκίνηση και τα υβριδικά συστήματα.
  • Η πρώτη εφαρμογή της ειδικά σχεδιασμένης για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμας θα είναι στο νέο Fiat 500 BEV.
  • Θα δημιουργηθούν σημαντικές συνέργιες μέσω της χρήσης κοινών ηλεκτρικών κινητηρίων μονάδων και πλαισίων.
  • Θα γίνει βέλτιστη αξιοποίηση των μονάδων παραγωγής που βρίσκονται στην Ιταλία.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (29/11) συνάντηση στο Mirafiori (Τορίνο), μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles και των εργατικών συνδικάτων της Ιταλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση της FCA παρουσίασε το σχέδιο παραγωγής για τις μονάδες της Ιταλίας, το οποίο θα υποστηρίξει το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου για την περίοδο 2018-2022.

Ο CEO της FCA, Mike Manley, ανοίγοντας την συνάντησε ανέφερε: «Το Mirafiori θα αποτελέσει την πρώτη μονάδα στην οποία θα παραχθεί μία αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, αυτή του νέου Fiat 500, ή οποία θα έχει τη δυνατότητα στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα προϊόντα σε παγκόσμια κλίμακα. Επιπλέον, επενδύσεις σε όλη τη γκάμα των εταιρειών του ομίλου, θα επιτρέψουν την βέλτιστη αξιοποίηση της δυνατότητας παραγωγής των μονάδων μας. Θα αυξηθεί η αποδοτικότητα μέσω κοινών πλαισίων και Plug-in υβριδικών συστημάτων, διατηρώντας παράλληλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε μάρκας.»

Από την πλευρά του ο Pietro Gorlier, COO του ομίλου, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που θα γίνουν ώστε να υποστηριχθεί η παραγωγή του νέου Fiat 500 BEV στο Mirafiori, στις επενδύσεις στα υβριδικά συστήματα Plug-in,  αλλά και στην προετοιμασία της μονάδα παραγωγής του Pomigliano για την παραγωγή ενός νέου συμπαγούς SUV για την Alfa Romeo, καθώς και του Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle). Τέλος ο κ. Gorlier αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής στο Termoli, όπου θα παράγονται ατμοσφαιρικές, υπερτροφοδοτούμενες και υβριδικές εκδόσεις των νέων κινητήρων FireFly της Fiat.

Η επένδυση στην Ιταλία την περίοδο 2019-2021 θα ξεπεράσει τα 5δις. ευρώ.

«Το επενδυτικό πρόγραμμα για την Ιταλία εστιάζει στη χρήση κοινών, ευέλικτων πλαισίων για ηλεκτρικά οχήματα και θα ενισχύσει το βιομηχανικό αποτύπωμα της Ιταλίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους μας, το οποίο θα εστιάζει στις τεχνολογίες των ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι μαζί με το εργατικό μας δυναμικό θα πετύχουμε την επιτυχημένη εφαρμογή αυτών των νέων, προηγμένων προγραμμάτων στην αγορά.»

Pietro Gorlier, Chief Operating Officer FCA

Έμφαση στις εταιρικές πωλήσεις

Με τις εταιρικές πωλήσεις να αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου, η Fiat ChryslerAutomobiles, πραγματοποίησε μια ειδική εκδήλωση εστιασμένη στα δεδομένα που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον αυτού του τομέα.       

Οι εταιρικές πωλήσεις σταθερά αποτελούν ένα πολύ βασικό κομμάτι της αγοράς σε διεθνές επίπεδο. Οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τόσο οι κατασκευαστές, όσο και οι εταιρείες Fleet που δραστηριοποιούνται στο χώρο είναι μεγάλες και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA), οργάνωσε στα τέλη Νοεμβρίου το Fleet & Business Multibrand Event, ένα παγκόσμιο συνέδριο, με στόχο να συζητηθούν και να αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στο παρόν, αλλά πολύ περισσότερο στο μέλλον των εταιρικών πωλήσεων.

Στο συνέδριο, στο οποίο είχαν προσκληθεί και όλες οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο στην Ελλάδα, δόθηκε η ευκαιρία οι συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε σχετικά με το συγκεκριμένο τομέα θέματα, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τις εξελίξεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των μοντέλων της FCA, όπως είναι η παρουσίαση υβριδικών, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Παράλληλα με δεδομένη την εστίαση των μοντέλων της FCA στην ασφάλεια, αλλά και την οδηγική απόλαυση, το συνέδριο περιλάμβανε οδηγική δοκιμή στην πίστα Franciacorta στη Β. Ιταλία, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος τις δυνατότητες των αυτοκινήτων. Μοντέλα, όπως το νέο 500Χ με τους προηγμένους κινητήρες βενζίνης Turbo FireFly, παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς downsized κινητήρων, ενώ οι Giulia – Stelvio Quadrifoglio, αλλά και η νέα σειρά Abarth 595, απέδειξαν ότι η αποδοτικότητα και ο οδηγικός χαρακτήρας μπορούν να είναι συμβατές έννοιες.

Τα Fleet & Business Mutlibrand Event, εντάσσεται στη συνολικότερη φιλοσοφία της FCA να εστιάζει σε κάθε τομέα της αγοράς, προσφέροντας εξατομικευμένες λύσεις με βάση τις ανάγκες των πελατών.

FCA Greece winter Check-Up 2018/2019

Ασφάλεια για όλους!

Με το πρόγραμμα δωρεάν τεχνικού ελέγχου, Winter Check Up2018/2019, η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales των Alfa Romeo, Fiat, Abarth και Fiat Professional, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις πιο ασφαλείς χειμερινές διαδρομές.       

Βασική προτεραιότητα της Fiat Chrysler Automobiles, είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου σε όλους τους κατόχους μοντέλων Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional. Η σωστή διάγνωση και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ασφαλείς μετακινήσεις, ιδιαίτερα στις δύσκολες χειμερινές καιρικές συνθήκες.

Στα  πλαίσια της καμπάνιας WINTER  CHECK UP 2018/2019”, η Mopar, προσφέρει εντελώς δωρεάν τον απαραίτητο έλεγχο για την προετοιμασία των αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional  ενόψει των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών της  χειμερινής περιόδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον ενδελεχή έλεγχο 15 σημείων, όπως είναι η κατάσταση του συστήματος πέδησης, τα επίπεδα των υγρών λειτουργίας του κινητήρα, αλλά και ο απαραίτητος διαγνωστικός έλεγχος μέσω των σχετικών ειδικών εργαλείων. Επίσης στα πλαίσια του Winter Check Up, εφόσον υπάρχει η ανάγκη επισκευής, προσφέρεται ειδική έκπτωση σε μια σειρά αναλωσίμων-ανταλλακτικών που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Ο δωρεάν έλεγχος Winter Check Up, προσφέρεται μέσω του εξουσιοδοτημένου δικτύου επισκευαστών της FCA Greece και έχει ισχύ από τις 3 Δεκεμβρίου 2018, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019,καλύπτοντας στο σύνολο της τη χειμερινή περίοδο.

Μέσω των εποχιακών ελέγχων, των ειδικών προσφορών, αλλά και την εστίαση στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, η Mopar, εξασφαλίζει τη δυνατότητα όλοι οι κάτοχοι Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional να έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν πάντα το αυτοκίνητο τους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Winter Chek Up 2018/2019, αλλά και γενικότερα τις υπηρεσίες της Mopar, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις αντίστοιχες, με τη μάρκα του αυτοκινήτου τους, επίσημες ιστοσελίδες της Mopar.

https://www.fiat.gr/mopar

https://www.alfaromeo.gr/mopar

https://www.fiatprofessional.com/gr/mopar

http://abarth.mopar.eu/abarth/