Με ελαφρύ καμουφλάζ συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός να πραγματοποιεί στην Σκανδιναβία τις τελικές δοκιμές πριν βγει επίσημα στην παραγωγή η νέα Mercedes C Class. 

Η γερμανική εταιρεία με καταιγισμό νέων μοντέλων έχει ανανεώσει τον στόλο της στο μεγαλύτερο μέρος του, πλέον σειρά παίρνει το δημοφιλές μεσαίο αυτοκίνητο που θα βρεθεί απέναντι από τις BMW σειρά 3, το Audi A4 και την Alfa Romeo Giulia. 

Η σιλουέτα του αυτοκινήτου και τα εμπρός φωτιστικά σώματα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό αυτά της μικρότερης A Class. Ελαφρά μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την σημερινή τέταρτη γενιά της. Στο πίσω μέρος διαγράφονται οι νέου σχεδιασμού σπορτίφ led προβολείς, ανανεώνοντας αισθητά την εικόνα του μεσαίου Sedan.

Στο εσωτερικό, η πιο σημαντική αλλαγή είναι ότι θα είναι εξοπλισμένη με το σύστημα πολυμέσων Mbux, το ταμπλό με διπλό ψηφιακό πίνακα, το οποίο περιέχει όργανα και ψυχαγωγία σε ένα κομμάτι.

Οι τεχνικές τροποποιήσεις ξεκινούν από την πλατφόρμα, στην ουσία μια εξέλιξη της σημερινής πλατφόρμας. Η ελαφρύτερη βάση, χάρη στην αυξημένη δόση αλουμινίου, θα συνδυαστεί με μια νέα σειρά κινητήρων. Εκτός από την ήπια έκδοση του υβριδικού βενζινοκινητήρα, με τους 197 hp, ο οποίος μπορεί να έχει επίσης ένα plug-in υβριδικό σύστημα, πιθανόν με θερμικό κινητήρα μεταξύ βενζίνης 2.0 λίτρων και ντίζελ επίσης 2,0 λίτρων. Η σειρά των εκδόσεων AMG θα μπορούσε επίσης να ανανεωθεί, ώστε το υπάρχον V6 να αφήσει περιθώρια για ένα εξακύλινδρο σε σειρά και με ήπιο υβριδικό σύστημα.