Έκδοση φωτιά με περισσότερους από 300 ίππους έχει έτοιμη η Mini, που θα αποτελέσει το γρηγορότερο Mini όλων των εποχών. Το όνομα του Mini Cooper Works GP

Το Mini έχει επιλέξει το 24ωρο του Nürburgring για να παρουσιάσει την πιο ακραία έκδοση της σειράς του, την John Cooper Works GP. Το νέο σπορ αυτοκίνητο θα φτάσει στην αγορά το 2020 σε μια περιορισμένη παραγωγή 3.000 μονάδων, 1.000 περισσότερες από τις προηγούμενες γενιές.

Το JCW GP, θα φοράει έναν TwinPower Turbo κινητήρα 2.0-λίτρων 300 ίππων, είναι το πιο ισχυρό mini street ever και διαθέτει αρκετά ειδικά εξαρτήματα, τα οποία κυμαίνονται από το σύστημα πέδησης μέχρι το αεροδυναμικό κιτ. Σε σύγκριση με το John Cooper Works, το GP είναι ελαφρύτερο και χρησιμοποιεί μια νέα πίσω πτέρυγα και έναν ειδικά σχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα για να ψύχει τα μηχανικά μέρη και να αυξήσει την πρόσθια δύναμη σε υψηλές ταχύτητες.

Το GP στην πραγματικότητα αναπτύχθηκε στο Nordschleife όπου κατόρθωσε να μειώσει το ρεκόρ του προηγούμενου μοντέλου κατά μισό λεπτό περίπου, πέφτοντας κάτω από τον οκτώ λεπτά στον γύρο. Ωστόσο η εξέλιξη του νέου JCW GP δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι μηχανικοί, ολοκληρώνουν τη ρύθμιση του σπορ αυτοκινήτου για να βελτιώσουν την οδηγική απόλαυση και την απόδοση στην πίστα.