Τελευταία ενημέρωση:

Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια λέσχες «τυχερών» παιχνιδιών. Μάλιστα εγκαθίστανται στα καλύτερα σημεία, τα καλύτερα «μαγαζιά» που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν η πηγή ανάπτυξης της οικονομίας.

Σε μια οικονομία που πεθαίνει, ο τζόγος ρουφάει το τελευταίο χρήμα. Πουλάει την ελπίδα, θάβοντας τις όποιες ευκαιρίες για ανάπτυξη, δίνοντας την τελική βολή στην επιχειρηματικότητα.

«Εξαφανίζει» το χρήμα, αυτό που δεν μπόρεσε να εισπράξει το κράτος μέσω της άδικης υπερφορολογίας, που οδηγεί τον κόσμο στην απόγνωση.

Αρκετοί από αυτούς, μέσα σε αυτήν την απόγνωση βρίσκουν καταφύγιο στο τζόγο, σκεπτόμενοι πως θα «ρεφάρουν» με σκοπό να κερδίσουν πίσω την παλιά τους ζωή.

Είναι τραγικό, σημεία κεντρικά που θα μπορούσαν να σφύζουν από ζωή, με τους καταναλωτές να μπαινοβγαίνουν σε εμπορικά καταστήματα, να βρίσκονται αυτά τα παγωμένα κτήρια, χωρίς βιτρίνα.

Ο τζόγος ζει σε βάρος της υγιούς οικονομίας, η ανάπτυξη αυτού είναι ένα δείγμα της σήψης της οικονομίας μας. Το χειρότερο όλων είναι πως η οικονομική πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση, ωθεί σε αυτό το αδιέξοδο τους πολίτες.

Αυτές οι λέσχες είναι η ταφόπλακα στην επιχειρηματικότητα, ακόμα και αν αλλάξουν οι προοπτικές και γυρίσουμε στην πολυπόθητη ανάπτυξη, αυτές έχουν καταλύσει τα καλύτερα ακίνητα. Ακίνητα που θα είχαν τις προοπτικές να γίνουν το σημείο αναφοράς στην επιχειρηματική ζωή.

Ο εθισμός σε αυτόν καταστρέφει περιουσίες, οικογένειες και ζωές και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία ως μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας οικονομίας που θα δίνει κίνητρα για επενδύσεις, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα.

Η βασική αρχή της φιλελεύθερης οικονομίας είναι πως το χρήμα πρέπει να παράγει χρήμα, δημιουργώντας ισότιμες ευκαιρίες για όλους, συμβάλλοντας έτσι στην ευημερία πολιτών και κράτους.