Όμηρος του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας φαίνεται να είναι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, καθώς τα «χαρτζιλίκια» στους συνταξιούχους, οι διαφαινόμενες εξυπηρετήσεις ημετέρων και οι εξαγγελίες για μείωση του ΦΠΑ, μάλλον αποσκοπούν στο να χαϊδέψουν το εκλογικό σώμα -παρά να ανακουφίσουν τους πολίτες.

Την ίδια ώρα όμως, δυστυχώς, το μασάζ στον ψηφοφόρο που επιχειρεί η κυβέρνηση, γυρίζει μπούμερανγκ στην Ελλάδα.

Ο λόγος για το καμπανάκι κινδύνου που χτυπάει η Κομισιόν. Συγκεκριμένα, δια στόματος του αντιπροέδρου της, Βάλντις Ντομπρόβσκις, η Κομισιόν εντοπίζει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων και κίνδυνο να μην επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Με άλλα λόγια, ο Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για τον κίνδυνο να χαθούν όλα όσα -με μόχθο- κάναμε για να βγούμε από την κρίση, όλα αυτά τα χρόνια!

Φαίνεται πως στον βωμό της «μείωσης της ψαλίδας» στις εκλογές, την αποτροπή δελφίνων που θα προβάλλουν αρχηγικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και με σταθερή τακτική να προετοιμάζει την καμένη γη για τον επόμενο Πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να κερδίσει στις εντυπώσεις, παίζοντας ρώσικη ρουλέτα με την οικονομία της χώρας.

 

Βασίλης Βρανάς

Αρθρογράφος – Πολιτικός Σχολιαστής