Για όσους παρακολουθήσαμε το διάγγελμα του πρωθυπουργού την Κυριακή το βράδυ, διαπιστώσαμε στο πρόσωπο του τον αληθινό του χαρακτήρα, τον αυταρχισμό και το μίσος του για τις διαφορετικές απόψεις. 

Αυτός που είδαμε ήταν ο αληθινός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπροστά στην συντριβή του σταματάει να υποκρίνεται και εμφανίζει τον πραγματικό κακό εαυτό του. Αυτό που είδαμε ήταν ένας λαβωμένος πρωθυπουργός, έτοιμος να διχάσει τον ελληνικό λαό, βυθισμένος στην αλαζονεία του και ανίκανος έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του.

Θέτει πλασματικά διλήμματα, εκβιάζοντας με έμμεσο τρόπο το εκλογικό σώμα, αφήνοντας υπονοούμενα για αχαριστία του εκλογικού σώματος, που δίνουν αφορμή στην αντιπολίτευση να τον αμφισβητήσει.

Εμφανώς εκνευρισμένος, περιαυτολογεί και τονίζει το ποιος είναι αυτός! 

Ένας λαβωμένος πρωθυπουργός, που προσπαθεί να χειραγωγήσει το κοινό, όπως τα γουρούνια του Τζορτζ Όργουελ στην φάρμα των ζώων, που χειραγωγούσαν τα ζώα με την απειλή ότι θα γυρίσει ο άνθρωπος. 

Παρουσιάζει μια εικόνα εξόδου από τα μνημόνια, που μόνο αυτός αντιλαμβάνεται, που μόνο αυτός βλέπει, δεδομένου πως υποθήκευσε την χώρα για 99 χρόνια, δεδομένου πως δίνει αναφορά στους θεσμούς και πρέπει να πετυχαίνει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. 

Η σύντομη προεκλογική περίοδος μέχρι τις 7 Ιουλίου δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αυτός ο Τσίπρας θα λοιδωρεί, θα προσβάλλει, θα διαβάλλει, θα συκοφαντεί και θα παραπληροφορεί. 

Ο πληγωμένος του εγωισμός έσκισε την μάσκα του «καλού παιδιού» που έντεχνα προέβαλε και έβγαλε τον εαυτό του που δεν διαφέρει σε τίποτα από φίλο του τον Πολάκη. 

Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα τέρας διψασμένο για την καρέκλα της εξουσίας!