Την ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ήδη, εχθές, στην Πειραιώς είχε την πρώτη σύσκεψη με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες.

Το όργανο αυτό θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες και παράλληλα οι Περιφερειάρχες θα αποστέλλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητές τους, ώστε να μπορεί έτσι η περιφερειακή διοίκηση να επικοινωνεί με το κεντρικό κράτος.

Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως πρωτοβουλία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πολύ έξυπνα εκμεταλλεύεται το ότι ο χάρτης της Ελλάδας «βάφτηκε γαλάζιος» κι έτσι μπορεί να φτιάξει αυτό το άτυπο περιφερειακό υπουργικό συμβούλιο.

Το όφελος είναι διττό, διότι αφενός η κεντρική διοίκηση μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για τις εξελίξεις στις περιφέρειες και αφετέρου αναβαθμίζεται ο ρόλος και η επίδραση των Περιφερειαρχών.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε τους καρπούς αυτών των συσκέψεων και να ευχηθούμε να μην σβήσει το όργανο αυτό εν μέσω ανειλημμένων υποχρεώσεων και επανεξέτασης προτεραιοτήτων.

Καλή αρχή!