Πιο γρήγορα και από κάστρο στην άμμο κατέρρευσε η σκευωρία  της κυβερνητικής συμμορίας, μετά τα όσα κατήγγειλε ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis. Ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος φαινομενικά εντάχθηκε παρανόμως στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αφού φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, άνοιξε τα χαρτιά του και αποκάλυψε το στημένο παιχνίδι που σκηνοθετείται στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Αυτά το οποία ακούστηκαν δεν έχουν προηγούμενο, αλλά η πρώτη φορά αριστερά φρόντισε και για αυτή την πρωτοτυπία. Συγκεκριμένα ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε ότι δεχόταν πιέσεις από Εισαγγελικούς λειτουργούς προκειμένου να ομολογήσει ότι οι Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας χρηματίστηκαν από τη Novartis. Ο ίδιος παρά τις πιέσεις, αρνήθηκε να καταθέσει κατά των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης αφού σύμφωνα με δήλωσή του δεν υπέπεσε κάτι το μεμπτό στην αντίληψή του.

Σύμφωνα με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, «Αν ήσουν με το (κομμουνιστικό) καθεστώς δεν σε πείραζαν». Σε αντίθετη περίπτωση βέβαια σε τιμωρούσαν. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση Μανιαδάκη, καθώς φαίνεται ότι η άλλοτε δημοκρατική Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς, ένα τόσο διεφθαρμένο καθεστώς που δεν επιδίδεται μόνο στο να στήνει δίκες και να δολοφονεί χαρακτήρες πολιτικά, αλλά και στο να συνθλίβει πολίτες στα γρανάζια της διαπλοκής που στήνει. Όταν εκείνος λοιπόν δεν κατέθεσε προς το συμφέρον του καθεστώτος έσπευσαν να τον τιμωρήσουν. Τότε οι άλλοι δύο δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης, κατέθεσαν ότι ο κ. Μανιαδάκης χρηματίστηκε για να επηρεάσει, ώστε να περάσει στη Βουλή νόμος που αφορούσε την πολιτική της υγείας της χώρας. Καθόλου παράξενο βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι το δίδυμο που τον κατηγορεί είναι το ίδιο που λέει ότι άκουσε πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Άδωνις Γεωργιάδης έπαιρναν μίζες μέσα σε τροχήλατες βαλίτσες. Τελικά η υπόθεση Novartis είναι όντως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους.

Κάθε έννοια δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα έχει δυστυχώς πια χαθεί. Η κομματική εφημερίδα του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζει στις 11 Νοεμβρίου τι θα γίνει στις 31 Δεκεμβρίου, ο απρόσεχτος Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης γνωρίζει το όνομα του προστατευόμενου μάρτυρα και το αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εισαγγελείς εκβιάζουν και ασκούν πιέσεις σε μάρτυρες ώστε να διαπράξουν ψευδορκία για να «επιταχυνθεί η διαδικασία» και «να μπούνε κάποιοι φυλακή» κατά παραγγελία Πολάκη.  

Οι επόμενες εκλογές, δεν θα γίνουν για να επιλέξουμε ποιος θα κυβερνήσει αυτόν τον τόπο, αλλά για να επαναφέρουμε τη Ελλάδα μας στην δημοκρατική κατάσταση που οφείλει να βρίσκεται η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Για να μπορούμε να εμπιστευτούμε και πάλι την εκτελεστική και δικαστική εξουσία της χώρας. Τα όσα βιώνουμε τις τελευταίες μέρες προοικονομούν το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν τον πολιτικό εκτροχιασμό που ζούμε και την ευθεία απειλή της διάκρισης των εξουσιών καθώς διακυβεύονται τα όσα κατακτήσαμε από τη μεταπολίτευση και ύστερα. Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας για να διαφυλαχθούν οι θεσμοί της. Πεδίον δόξης λαμπρό για τους δικαστικούς λειτουργούς να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Ας φροντίσουμε να δώσουμε ένα τέλος στη θεσμική εκτροπή που διέρχεται η χώρα με όπλο την ψήφο μας. Καλή μας τύχη.