Με αφορμή τις αντιδεξιές δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη, ότι δηλαδή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί σε καμία περίπτωση επιδιώκοντας δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική καθιστά σαφές γιατί είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές.

Έτσι λοιπόν οι πολίτες με κριτική και ολοκληρωμένη σκέψη, βλέπουν πως βαδίζουμε σε ένα έμμεσο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και πρέπει να έχουν υποψη τους τα εξής:

Παραγραφή των αδικημάτων της σημερινης κυβέρνησης.

Μη σχηματισμός κυβέρνησης και προσφυγή σε νέες εκλογές στην πράξη σημαίνει παραγραφή των αδικημάτων της σημερινης κυβέρνησης, αθώωση όλων εκείνων που μας χρέωσαν δισεκατομμύρια ευρώ με την περήφανη διαπραγμάτευση, αθώωση για το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και για την υποθήκη της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, αθώωση για την παραχώρηση της ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας. Άφεση αμαρτιών λοιπόν στους Τσίπρα, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο, Καμμενο, Κοτζιά και στην παρέα τους.

Κύριε Μαλέλη μήπως το ΚΙΝΑΛ προστατεύει με έμμεσο τρόπο τα στελέχη της σημερινης κυβέρνησης από τις ποινικές τους ευθύνες;

Αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, ακυβερνησία του τόπου και κίνδυνοι για την δημοκρατια και το κράτος.

Η απλή αναλογική, που θα δούμε σε περίπτωση μη σχηματισμού κυβέρνησης και δεύτερων εκλογών δεν οδηγεί ουσιαστικά σε κυβέρνηση συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων αλλά σε μια ανεξέλεγκτη περίοδο ακυβερνησίας. Αδύναμες και ισχνές κυβερνήσεις οι οποίες θα αποτελούνται από πολιτικές δυνάμεις με βαθιες ιδεολογικές διαφορές θα προσπαθούν να σχηματίσουν τυπικές κυβερνήσεις λίγων μηνών. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι η συνεχόμενη αλλαγή των κυβερνητικών σχημάτων, ασταθές πολιτικό περιβάλλον που θα συμβάλλει αρνητικά στην προσέλκυση επενδύσεων, ασαφές εθνικο πολιτικό πλάνο και κίνδυνο για την δημοκρατια καθώς η πολιτική αστάθεια εγκυμονεί και τον κίνδυνο πραξικοπήματος. Μη ξεχάσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο εντάσεων με γειτονικά κράτη, μεγιστοποιώντας τον κίνδυνο να βρεθούμε εν μέσω θερμού επεισοδίου σε πια περίοδο εθνικής πολιτικής αστάθειας.

Έμμεσο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα 

Με την απλή αναλογική γίνεται το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα για την στιγμή που θα χάσει την εξουσία, αποτελεί το έμμεσο πραξικόπημα του και μια βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας. Η δικλείδα ασφαλείας του στην ομαλή λειτουργία του κράτους. Με την επιβολή της απειλης του, Η εγώ ή κανένας! 

Αποτελεί έμμεσο πραξικόπημα καθώς απαξιώνει την γνώμη της πλειοψηφίας, την αψηφά και ακυρώνει την αρχή της πλεοψηφιας του δημοκρατικού πολιτευματος με ένα εκλογικό σύστημα που επιδιώκει την ύπαρξη κυβερνήσεων μειοψηφιών. 

Ο παράγοντας Χρυσή Αυγή 

Χάνοντας δυνάμεις το πρώτο κόμμα ενισχύονται με έδρες τα επόμενα, συνεπώς παράλληλα με τα κόμματα που θα ευνοηθούν θα είναι και το κόμμα της Χρυσής Αυγής που με την απλή αναλογική θα φαίνεται ενισχυμένο καθορίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις. Να τονίσουμε πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια πολυκομματική Βουλή στην οποία θα εισέλθουν και κόμματα διαμαρτυρίας χωρίς θέσεις με αποτέλεσμα να δούμε ένα κοινοβούλιο Βαβέλ στο οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει συννενόηση. 

Επιβεβλημένη όσο ποτέ η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, μιας αυτοδυναμίας που θα αποδώσει δικαιοσύνη επιβάλλοντας κυρώσεις στους υπεύθυνους για το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, μια αυτοδυναμία εγγύηση για την δημοκρατια και την σωστή λειτουργία του κράτους, μια αυτοδυναμία που θα φέρει ασφάλεια, σταθερο πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον ώστε να προσελκύσει επενδύσεις.

Το γνωρίζω καλά και το σέβομαι πως κάποιοι έχουν διαφορετικές απόψεις από τον Κυριακο Μητσοτακη, κυρίως επιφανειακές διαφορες που μέσα από τον διάλογο και την σύγκλιση απόψεων γεφυρονται. Η Νέα Δημοκρατια είναι εδώ ως η μεγάλη κεντροδεξιά και φιλελεύθερη παράταξη να ενώσει τους Έλληνες και όχι να διχάσει, η παράταξη όλων των Ελλήνων που θα βάλει την σφραγίδα της στην νέα εποχή για το ελληνικό κράτος. 

Μην στέκεστε σε δογματικές επικίνδυνες απόψεις, αλλά βάλτε σε προτεραιοτητα το συμφέρον της χώρας που μόνο η Νέα Δημοκρατια μπορεί να εγγυηθεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης για να βγάλει την χώρα από τον βούρκο. Ο ελληνικός λαός οφείλει να τον στηρίξει συμβαλλοντας στην αναμόρφωση της χώρας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για τον τόπο, που μόνο με αυτοδυναμία μπορεί να την έχει, χωρίς αυτήν ο τόπος μπαίνει σε νέες πιο επικίνδυνες περιπέτειες.