Συχνά λέγεται πως πλέον δεν υπάρχουν ηγέτες, πολιτικοί που θα πιάσουν από το «χέρι» μια χώρα και θα την οδηγήσουν στην μέγιστη ακμή της. 

Ωστόσο η ολοένα αυξανόμενη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας δίνει το σαφές μήνυμα ότι είναι η μόνη λύση για την χώρα, για το φως στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί. Αυτήν την δυναμική προσπαθούν να ανακόψουν προκαλώντας τον φόβο στους πολίτες με αβάσιμες κατηγορίες τόσο προς την Νέα Δημοκρατια αλλά κυρίως προς τον αρχηγό της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένας πόλεμος λάσπης που δεν προέρχεται μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από δεξιά και φιλελεύθερα κόμματα, προσπαθώντας να προϊδεάσουν αρνητικά το εκλογικό σώμα με εκφοβισμό, πολιτικό Bullying και προσωπική απαξίωση όσων υποστηρίζουν την Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της.

Οι τάσεις είναι τρεις και θα τις αναλύσουμε παρακάτω. Έχουν κοινή αφετηρία το ειρωνικό υποκοριστικό προς το όνομα του προέδρου, αλλά και το ύφος πολλών καρδηναλίων του «εξυπνάκια» με αρκετή δόση ειρωνίας, σιγουριάς και αλαζονείας. Οι στόχοι για αυτές τις συντονισμένες επιθέσεις είναι δυο, αφενώς να κόψουν ψήφους από την ΝΔ και αφετέρου την βλέπουν ως μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων. Τυχοδιωκτικές ενέργειες για μικροπολιτικούς σκοπούς που μόνο την χώρα μπορούν να βλάψουν.

Η πρώτη εκδοχή είναι η κλασική του ΣΥΡΙΖΑ με τις κατηγορίες ότι είναι «ανάλγητος νεοφιλεύθερος», θα ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, θα προχωρήσει σε οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς θα θεσπίσει την αξιολόγηση στα πρότυπα ολικής ποιότητας των σύγχρονων ανεπτυγμένων κρατών. 

Η δεύτερη εκδοχή είναι η άκρως αντίθετη από την προηγούμενη, προερχόμενη από τους Τζημερικούς, οι οποίοι εσκεμμένα κολλάνε στους νεοδημοκράτες την ρετσινιά «κρατιστής» υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αλλάξει τίποτα διατηρώντας τις δομές του δημοσίου όπως το ξέρουμε, ασκώντας την ίδια πολιτική, φτάνουν μάλιστα στο σημείο να συγχέουν την Νέα Δημοκρατια με την σημερινή κυβέρνηση αποκαλώντας την «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτές οι δυο εκδοχές αυτοαναιρούνται καθώς η μια μηδενίζει την άλλη καθώς στα πλαίσια της υπερβολής γίνεται σαφές ότι ψεύδονται και οι δυο προκειμένου να χειραγωγήσουν την μάζα. 

Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή, η οποία προέρχεται από κόμματα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοί χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την Μακεδονία και τα εθνικά, χριστιανικά έθιμα προκειμένου να ερεθίσουν το πατριωτικό και χριστιανικό συναίσθημα ώστε να τους χειραγωγήσουν πολιτικά. Ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος έχει αποσαφηνίσει τις απόψεις του τόσο για την Μακεδονία όσο και με τα εθνικά και πατριωτικά θέματα και δεν χωρούν αμφιβολίας.

Και οι τρεις εκδοχές είναι τόσο ανήθικες που στην προσπάθεια τους να τον βλάψουν όσο μπορούν, χρησιμοποιούν ακόμα την γυναίκα του και την οικογένεια του. Όταν όμως τους απαντάμε τεκμηριωμένα, είναι έτοιμοι για βίαιο ξέσπασμα καθώς η έλλειψη επιχειρημάτων δημιουργεί νευρικότητα.

Ωστόσο το πιο τρανταχτό επιχείρημα που μπορούμε να προβάλουμε είναι, αντί να ασχολούνται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τι θα κάνει και τι δεν θα κάνει, ας εστιάσουν στα δικά τους κόμματα και πολιτικά προγράμματα και να ζητάνε από τους ψηφοφόρους την θετική τους ψήφο, αλλά εφόσον δεν έχουν να δείξουν κάτι θετικό προσπαθούν να απαξιώσουν αυτόν που ξεχωρίζει. 

Μίλησα πριν για την δυναμική της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη πιο πριν, η δυναμική αυτή έγκειται στο γεγονός του ορθού και τεκμηριωμένου πολιτικού προγράμματος με λύσεις σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον σύγχρονο Έλληνα. Η ΝΔ εστιάζει στην θετική ψήφο των πολιτών δινοντας τους λύσεις στα αδιέξοδα τους. 

Αυτήν την στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μια μοναδική ευκαιρία και ταυτόχρονα μια μεγάλη ευθύνη. Να γίνει ο σύγχρονος ηγέτης σηκώνοντας στους ώμους του την χώρα δινοντας της την ώθηση για την ανάπτυξη. 

Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά για να μείνει στην ιστορία ως σύγχρονος ηγέτης, ένα πράγμα αρκεί. Φιλόξενο σταθερο επενδυτικό περιβάλλον, να φέρει χρήμα και δουλειές εκμαιεύοντας την οικονομική και επιχειρηματική δυναμική της χώρας μας.

Αν κάνει αυτό, τότε είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος σύγχρονος ηγέτης και θα γραφτεί το όνομα του στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Οι αντίπαλοι κατηγορούν και απαξιώνουν αυτούς που φοβούνται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί φόβητρο, δημιουργεί τον φόβο πως αν πετύχει, τελειώσανε όλοι οι πολιτικοί τυχοδιώκτες και η χώρα αλλάζει πολιτικό σκηνικό.