Αγαπητέ κ. Μεϊμαράκη,

Δεν σας γνωρίζω προσωπικά, δεν έχει τύχει να συναντηθούμε. Είμαι μικρότερος σε ηλικία από εσάς, έχω όμως μελετήσει όλη την κομματική σας πορεία και τα 44 χρόνια στη Νέα Δημοκρατία.

Όταν ήσαστε νεαρός, ήταν πράγματι συγκινητικοί οι αγώνες σας. Όταν πέρασαν τα χρόνια, αποτελούσατε για την κεντροδεξιά παράταξη, μια φυσιογνωμία στην οποία πόνταραν αρκετοί για την ενότητα αυτής της παράταξης.

Με την αρχηγεία σας, αν και σύντομη, αποδείξατε σε πολλούς πως πάνω από κομματικά οφέλη, τοποθετείτε την πατρίδα. Και ψηφίσατε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, χωρίς καμία εγγύηση από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αφότου σας παρέσυρε σε αυτήν την επιλογή ενώ είχατε την εναλλακτική της αποχής, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, αποδεικνύοντας σε όλους, μα πιο πολύ σε εσάς, ότι δεν έχει μπέσα.

Μετά την ήττα σας στις εθνικές εκλογές, δρομολογήσατε άμεσα εκλογές ανάδειξης προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς να θέλω να επεκταθώ περισσότερο στην τότε διαδικασία, ηττηθήκατε κατά κράτος από τον σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι απεφάνθη η πλειοψηφία των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων της γαλάζιας παράταξης.

Δεχθήκατε την ήττα σας ακριβώς όπως άρμοζε σε έναν πολιτικό άνδρα του κύρους σας. Δώσατε χώρο στο σημερινό πρόεδρο να αφήσει το δικό του στίγμα στη Νέα Δημοκρατία και πολλές φορές τον στηρίξατε, δημόσια τουλάχιστον, λέγοντας πως όλοι οι Νεοδημοκράτες πρέπει να συσπειρωθούν στο πρόσωπο του νέου τους Αρχηγού.

Για να μην μακρηγορούμε, μέχρι εδώ, όλα σχεδόν καλά.

Ας πάμε στο σήμερα.

Αποφασίσατε μετά από συμφωνία σας με τον πρόεδρο της ΝΔ να είστε επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, παρότι οι περισσότεροι δεν σας θεωρούν και την καλύτερη δυνατή υποψηφιότητα για κάτι τέτοιο. Μπορεί να πιστεύετε βαθιά στην ιδέα και τις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά δεν δείξατε τουλάχιστον μέχρι σήμερα πως μπορείτε να εκπροσωπήσετε τη χώρα σε Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Δεν το λέω βέβαια με σιγουριά. Τα φαινόμενα απατούν και εύχομαι να μας διαψεύσετε όλους, για το καλό της πατρίδος αλλά και της Ευρώπης.

Σήμερα λοιπόν, αποφασίζετε να πείτε στον κόσμο ότι το Νόμπελ Ειρήνης, είναι ένας πολύ τιμητικός τίτλος για έναν Έλληνα Πρωθυπουργό.

Πιστέψτε με, δεν είναι κάτι που μπορώ να διαφωνήσω. Σε γενικό πλαίσιο όμως.

Αν πάμε τώρα στην ειδική περίπτωση του κ. Τσίπρα, πράγματι θεωρείτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το κατάλληλο επίτευγμα προκειμένου ο Έλλην Πρωθυπουργός να λάβει το Νόμπελ της Ειρήνης;

Στην περιοδεία σας στη Μακεδονία, αυτό σας λένε οι ψηφοφόροι που συναντάτε; Πέρα από ψηφοφόρους και πέρα από ιδεολογίες, πιστεύετε πραγματικά πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια επικερδής και συμφέρουσα συμφωνία για την Ελλάδα;

Πιστεύετε πως τα αποτελέσματα που παράγει η Συμφωνία αυτή, είναι όσα χρειάζεται η Ελλάδα για να είναι απολύτως συμβιβασμένη κι ευχαριστημένη;

Πιστεύετε εν ολίγοις ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πήρε ηγετική για την πατρίδα μας απόφαση να εκχωρήσει όνομα, εθνότητα και γλώσσα Μακεδονική στους γείτονες;

Σίγουρα είναι τιμητικό κ. Μεϊμαράκη να προτείνεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός για βραβείο Νόμπελ.

Παραμένει όμως τόσο τιμητικό, όταν είναι «λερωμένο» από μια εθνικά επιζήμια συμφωνία;